19

aug

Evenemangstips från Medioteket

Här är lite om vad som händer på Medioteket den närmaste tiden:

ReadMeet 4/9 kl. 17. Här kan du lyssna på hur författare, skolbibliotekarier och lärare arbetar med läsning och lässamtal. Är en del av Läsning pågår, som erbjuder subventionerade författarbesök för elever i skolår 8. Sista anmälningsdag för att delta i Läsning pågår är tisdagen den 16/9.

Filmintroduktioner för lärare 8/9, kl. 17.15-20.15 infaller den första filmkvällen. Medioteket bjuder in pedagoger, kulturombud och skolbibliotekarier till kvällar i filmens tecken med mat, mingel, förhandsvisningar, föreläsningar och samtal! Anmälan krävs.

Pedagogiskt café 10/9 kl. 17 äger det första pedagogiska cafét för hösten rum. Det har tema ”Demokrati, värderingar och digitala resurser”.

Cirkulationsbiblioteket har öppet hus 18/9 kl.13-19. Flanera runt i lokalerna på Trekantsvägen och ta del av vad Cirkulationsbiblioteket kan erbjuda. Böckerna finns framställda att läsa och bläddra i, litteraturrådgivning får du direkt på plats, temavisningar och bokpresentationer håller vi varje heltimme. Du får tillfälle att diskutera böckerna med oss och lämna inköpsförslag. Vi visar givetvis också Cirkbloggen och hur du kan söka efter böcker i den och i vår webbkatalog. Ingen anmälan krävs. Fika och förfriskningar serveras. Välkommen!

Om bloggen

Här får du information, inspiration och omvärldsbevakning med fokus på skolbibliotek.

Bloggen skrivs av Mediotekets skolbiblioteksgrupp som arbetar med skolbiblioteksutveckling och fortbildning för Stockholms stads kommunala skolbibliotek.

Vill du nå oss? Kontakta oss på
skolbiblioteksstod@edu.stockholm.se

Kategorier