Aktuellt

23

dec

Googlekalender – Lucka 23 – Inbyggda roligheter

I 22 luckor har vi nu presenterat tips på användbara funktioner du kan använda för att göra effektivare googlesökningar. Nu går vi på julledighet och ägnar de två sista luckarna åt roligheter. Kanske något som kan roa en släkting under helgerna?

Google har en massa knasigheter inbyggda.För att vara säker på att det fungerar, använd en annan webbläsare än Internet Explorer. När vi testar fungerar vår första sökning i Chrome och Firefox. Tyvärr fungerar det inte heller på mobila enheter.

Testa att skriva in do a barrel roll i sökrutan. Vad händer?
Sök sedan på tilt.

Dessa inbyggda skämt brukar kallas för easter eggs, kanske är de ett resultat av uttråkade eller skämtlystna programmerare. Om du är nyfiken på fler, gör en sökning. Många har dock bara fungerat under kortare tidsperioder så listor blir snabbt inaktuella. hur ska du formulera din sökning för att hitta en aktuell sammanställning? Vilket påskägg blir din favorit?

/Linda & Emma

1 kommentarer

Googlekalender – Lucka 23 – Inbyggd...

Googlekalender – Lucka 23 – Inbyggd...

[…] Testa att skriva in "do a barrel roll" i sökrutan. Vad händer?Sök sedan på "tilt".Dessa inbyggda skämt brukar kallas för easter eggs, kanske är de ett resultat av uttråkade eller skämtlystna programmerare. Om du är nyfiken på fler, gör en sökning.  […]