9

dec

Lucka 9: Kolla källan

Kolla källan ger stöd till dig som vill arbeta med källkritik och integritet på nätet. Här hittar du fakta, lärarguider, artiklar, reportage, övningar och webbtips kring att söka och värdera information, upphovsrätt, säkerhet på nätet med mera. Massor av intressanta länkar hittar du också i Kolla källans wiki där du själv kan vara med och lägga in material. 

Med dagens enorma informationsflöde är detta frågor som behöver ingå i undervisningen i alla årskurser. Skolbiblioteket – och framför allt skolbibliotekarien – spelar en viktig roll i detta sammanhang på många skolor i Sverige. På Kolla källan hittar du många exempel på detta.  

 

Om bloggen

Här får du information, inspiration och omvärldsbevakning med fokus på skolbibliotek.

Bloggen skrivs av Mediotekets skolbiblioteksgrupp som arbetar med skolbiblioteksutveckling och fortbildning för Stockholms stads kommunala skolbibliotek.

Vill du nå oss? Kontakta oss på
skolbiblioteksstod@edu.stockholm.se

Kategorier