13

dec

Lucka 13: SLI – en del av det utvidgade skolbiblioteket

De flesta skolor i Stockholms stad har ett filmavtal med Medioteket. Via medieplattformen SLI kan både lärare och elever skapa en egen inloggning, visa film i undervisningen och se film både i skolan och hemifrån. Speciellt fokus är spelfilmen som pedagogisk resurs och som komplement till de flesta spelfilmerna finns även en lärarhandledning.

Det är bra om du som arbetar i skolbiblioteket kan vägleda elever och lärare till denna resurs.  Läs mer i vår broschyr om om film i undervisningen.

Sli.se har nu också lanserat ett nytt utseende på sin plattform. I och med detta kan du här dessutom nå NE, Landguiden och de andra av stadens databaser samt testa den nya funktionen ”Samsök”. Den gör det möjligt att söka i Mediotekets filmutbud, NE, Wikipedia och Winbib samtidigt. Mycket praktiskt!

Registrera dig och logga in på http://beta.sli.se/.

Om bloggen

Här får du information, inspiration och omvärldsbevakning med fokus på skolbibliotek.

Bloggen skrivs av Mediotekets skolbiblioteksgrupp som arbetar med skolbiblioteksutveckling och fortbildning för Stockholms stads kommunala skolbibliotek.

Vill du nå oss? Kontakta oss på
skolbiblioteksstod@edu.stockholm.se

Kategorier