16

dec

Lucka 16: Tidnings- och tidskriftsartiklar ett säkert kort

När en elev kommer till skolbiblioteket och säger ” Jag hittar ingenting om det här – inte på nätet och inte bland böckerna”. Då får jag som skolbibliotekarie chans att ställa min favoritfråga: ”Har du sökt efter tidnings- eller tidskriftsartiklar?” För då vet jag att vid en sådan sökning hittar man nästan alltid relevant information.

Det är därför som det är så bra att vi i staden har ett abonnemang på artikeldatabasen Mediearkivet. Här hittar du massor av artiklar publicerade i papperstidningar  från 1981 och framåt som du definitivt inte hittar via en vanlig sökmotor.  Här kan du läsa dem i ”fulltext” eller som PDF med bilder och allt. 

Du hittar Mediearkivet via Skolwebben, Fronter eller möjligtvis på webbsidan för din skolas bibliotek. Om du vill ha hjälp att komma igång så har Gudlav Bilderskolans bibliotek i Sollefteå gjort en bra och kort instruktionsfilm.

 

Om bloggen

Här får du information, inspiration och omvärldsbevakning med fokus på skolbibliotek.

Bloggen skrivs av Mediotekets skolbiblioteksgrupp som arbetar med skolbiblioteksutveckling och fortbildning för Stockholms stads kommunala skolbibliotek.

Vill du nå oss? Kontakta oss på
skolbiblioteksstod@edu.stockholm.se

Kategorier