6

nov

Författarbesök på Spånga gymnasiumÅsa Anderberg Strollo, Gunnar Ardelius, Björn af Kleen, Sofia Nordin, Ritta Jacobsen, Natalie Gerami, Pernilla Gesén, Maria Nygren och Niklas Krog. Spånga grundskola och gymnasium satsar stort på författarbesök i år inom ramen för ”Läsning pågår”. Två författarbesök är genomförda och 10 ytterligare väntar inom de närmsta veckorna.

Skolans bibliotekarie Per Johansson har bloggat om detta på Svindlande höjder – Lärande med Stockholms gymnasiebibliotek :

”Det kan öppna upp elevernas upplevelse av vad en berättelse är, hur skrivande sker och hur man kan läsa långt bortom det som skall bedömas och betygsättas i skolan.” I alla fall, som han skriver, om det är ett väl genomfört författarbesök där timingen för besöket och valet av författare för en specifik klass klaffar och den där ”magin” som  kan uppstå i mötet mellan elever och författare faktiskt uppstår. Läs mer av hans tankar kring författarbesök i blogginlägget från den 31 oktober.

Även Thorildsplans gymnasiums bibliotek har slagit på stort i fråga om författarbesök i år. Tillsammans med svensklärarna anordnade de 22/10 en särskild läsdag för alla klasser i årskurs 1, med författarbesök, teater och workshops kring informationssökning mm.

Någon ytterligare Stockholmsskola som satsar mycket på författarbesök i år? Berätta!

/Elin

Om bloggen

Här får du information, inspiration och omvärldsbevakning med fokus på skolbibliotek.

Bloggen skrivs av Mediotekets skolbiblioteksgrupp som arbetar med skolbiblioteksutveckling och fortbildning för Stockholms stads kommunala skolbibliotek.

Vill du nå oss? Kontakta oss på
skolbiblioteksstod@edu.stockholm.se

Kategorier