9

dec

Googlekalender – Lucka 9, Verktyg förfinar sökningen

Gör sökningen site:dn.se skolbibliotek i Google. Träfflistan du får innehåller alla artiklar som innehåller ordet skolbibliotek från dn.se oavsett när de publicerats. Många gånger vill vi hitta sådant som skrivits nyligen, hur du gör det ser vi närmare på idag.

Med Tools/Verktyg har du möjlighet att förfina och avgränsa din sökning

lucka9

En väldigt intressant flik här är När som helst/Any time. Med den kan du bestämma hur gamla träffresultaten får vara. Om du exempelvis vill ha alla artiklar Dagens Nyheter skrivit om skolbibliotek den senaste månaden väljer du
Tools/Verktyg -> När som helst/Any time -> Senaste månaden/Past month

Bild2 lucka9

Det finns fler möjligheter att förfina sökningen genom att använda VerktygProva gärna själv!

Om du har ett Google-konto och är inloggad kan du även styra och sortera din sökning ytterligare under Alla resultat/All results genom att sortera efter sidor du har besökt eller ännu inte besökt. Detta förutsätter att du inte har stängt av Googles loggning av din sökhistorik.

/Magdalena

Om bloggen

Här får du information, inspiration och omvärldsbevakning med fokus på skolbibliotek.

Bloggen skrivs av Mediotekets skolbiblioteksgrupp som arbetar med skolbiblioteksutveckling och fortbildning för Stockholms stads kommunala skolbibliotek.

Vill du nå oss? Kontakta oss på
skolbiblioteksstod@edu.stockholm.se

Kategorier