Aktuellt

7

dec

Googlekalender- Lucka 7

Hitta sidor som liknar en du redan gillar

Igår gick vi igenom operatorn site: och vad operatorer är. Idag fortsätter vi med related: som ger dig träffar på liknande sidor.  Har du hittat en sida som är intressant och använder related: så får du en lista över sidor som ligger nära den sida du hittat.

Det kan man använda på flera olika sätt. Skriver du related:dn.se så får du träffar på mängder med svenska dagstidningar. (kom ihåg att det inte får vara något mellanslag mellan operatorn och sökordet)

google_related

Skriver du in related:wwf.se så får du en lista över andra myndigheter och organisationer som arbetar med djur och miljö.

google_wwf

Ser du en spännande webbplats redan i sökresultatet kan du också direkt därifrån göra en sökning med related:. Tryck på den lilla gröna trekanten bredvid webbadressen, välj similar i menyn som poppar upp och Google gör en ny sökning på sidor som liknar den aktuella.

Similar2

Testa själv och se vad som händer när du söker på olika sidor.

/Linda & Emma

1 kommentarer

Googlekalender- Lucka 7 | Skolbiblioteksbloggen...

Googlekalender- Lucka 7 | Skolbiblioteksbloggen...

[…] "Har du hittat en sida som är intressant - använd related: så får du en lista över sidor som ligger nära den sida du hittat.Det kan man använda på flera olika sätt. Skriver du related:dn.se så får du träffar på mängder med svenska dagstidningar. (kom ihåg att det inte får vara något mellanslag mellan operatorn och sökordet)"  […]