Aktuellt

15

nov

Låt dina gallrade böcker bli bokkonst

Wikipedia commons Attribution 3.0 Unported (CC BY 3.0)

Wikipedia commons Attribution 3.0 Unported (CC BY 3.0)

Ibland är det svårt att veta vad en ska göra med de böcker som inte längre platsar i skolbibliotekets hyllor. Gallra dem, det står klart men sedan då? Varför inte göra bokkonst? Du kan göra det själv och/eller med eleverna.

Bokkonst kan också bra ett bra sätt att få till ett samarbete mellan skolbiblioteket och bildläraren. Eller varför inte fritids?

Bokkonst är inte ett nytt fenomen, utan har funnits på bland annat Instagram och Pinterest i flera år. Det innebär mängder av inspirerande material på webben. Det finns också flera tutorials (instruerande videos) på Yotube. Så kolla in följande!

Bokhjärta

Boktext

Geometriskt figur

/Malena Martinger Storme

Skolbibliotekskonsulent

0 kommentarer