6

maj

Bokjuryfinal på Lillholmsskolan

Lillholm13

Härom veckan, den 23 april, presenterades resultatet av för Bokjuryn 2014 där barnen röstar fram sina favoritböcker från förra året. På Lillholmsskolan firades dagen i skolbiblioteket Kloka Ugglan. Vi frågade hur de har jobbat med Bokjuryn under året.

Marita sLillholm12om arbetar på biblioteket samordnar arbetet med bokjuryn och köpte in böcker utgivna under 2014 som eleverna i år 4 fick läsa. I klasserna röstade de fram sina favoriter och var med i den nationella omröstningen.

På finaldagen, som också var Världsbokdagen, presenterade fyrorna böckerna de läst för elever i år tre i biblioteket. Treorna fick ställa frågor till fyrorna efter presentationerna om innehåll, svårighetsgrad, om böckerna var tillräckligt spännande m.m. Marita passade också på att visa andra böcker i samma serie, av samma författare eller påLillholm11 samma tema. Det blev ett lyckat tillfälle och treorna blev så sugna att de genast ville låna böckerna de hört om

Eleverna skrev även recensioner av de böcker läste. Dessa samlades till ett häfte som ligger framme på biblioteket som inspiration till andra elever.

Hur arbetar ni med Bokjuryn i era skolor? Nästa omröstning om 2015 år bästa barn- och ungdomsböcker startar kring årsskiftet men böckerna kan ni läsa redan nu i den takt de kommer till skolbiblioteken såklart. Bokjuryn har flera bra tips på hur arbetet kan läggas upp.

Stort tack till Marita och My och era elever för att ni delade med er!

/Emma

Om bloggen

Här får du information, inspiration och omvärldsbevakning med fokus på skolbibliotek.

Bloggen skrivs av Mediotekets skolbiblioteksgrupp som arbetar med skolbiblioteksutveckling och fortbildning för Stockholms stads kommunala skolbibliotek.

Vill du nå oss? Kontakta oss på
skolbiblioteksstod@edu.stockholm.se

Kategorier